Horlamanın Sebepleri



Horlamanın sebepleri nelerdir?

Horlama yalnızca bu problemle karşı karşıya olan kişinin sorunu değildir. Yanında bulunan bireyi de olumsuz şekilde etkiler. Horlama problemi kişiden kişiye farklılık göstermekle beraber masum bir durum olabilir veya ileride oluşabilecek hastalıkların oluşmasına zemin hazırlayabilir. Horlamanın sebepleri nelerdir? Neden olur? Nasıl geçer ve tedavisi ile ilgili neler yapılabilir bunları inceleyelim.

Normal uyku düzenine sahip kişiler uyudukları zaman ses çıkarmazlar burun ve ağız yolu ile alınan nefes burun ve ağızdan sorunsuz bir şekilde geçmediği zaman horlama sesi meydana gelir. Horlayan kişilerin ortak özellikleri nefes alıp vermede sıkıntı yaşadıklarıdır.

Horlamayı engellemek için kendiniz basit teknikler uygulayabilirsiniz. Fazla kilonuz varsa kilo vermeye çalışın, Sırt üstü veya yüz üstü yatıyorsanız yatma pozisyonunuzu değiştirerek yan yatmayı deneyin. Özellikle uyumadan önce tüketilen alkol horlamanın nedenleri arasında gösterilebilir.

Horlamanın Bilinen Sebepleri Nelerdir?

  • Yukarı da başlık olarak söylediğimiz kilonun horlama üzerinde ki etkilerine biraz açıklık getirelim. Fazla kilonun boyun bölgesinde oluşturduğu fazla yağlanma sebebi ile solunum yolunu daraltır. Kilonuzu ideal ölçülerde tutarak bu durumdan kurtulabilirsiniz. Horlama sebeplerinin altında başka etkenler varsa kilo vermek yeterli olmayacaktır.
  • Uyku alışkanlığınızı değiştirebilirsiniz. Sürekli olarak sırt üstü ve yüz üstü yatıyor olmak horlamanın nedeni olabilir. Sırt üstü yattığınızda boğaz kısmında bulunan kaslar daralma ve gevşeme göstererek horlamaya neden olur. Uyuma pozisyonu alışkanlığını değiştirmek kolay değildir ama yan yatarak sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.
  • Vücutta gevşemeye ve rahatlamaya neden olan maddelerden biri alkoldür. Yatmadan önce içilen alkolün horlamaya sebep olduğunu biliniyor. Alkol tüketimini erken saatler de yapmanız sizin için iyi bir seçim olacaktır.
  • Sinüzite maruz kalmak sorun teşkil edebilir. Sinüzitin oluşma sebeplerine bakarsak soğuk algınlığı, alerjik reaksiyonlar ve bakteriler örnek gösterilebilir. Sinüziti grip ile karıştırmamak gerek. Sinüslerde biriken mukoza nefes almayı zorlaştırarak gece horlamaya neden olur.
  • Doğuştan gelen şekil bozuklukları örneğin: burnun eğri olması gibi etkenler horlamanın sebepleri arasında yer alır. Diğer etkenleri de eklersek rahat bir uyku uyumanız oldukça zorlaşır.

Horlama Tedavisi

Bilenen sebeplere dayalı bir horlama problemi yaşanıyorsa doktor bunları teşhis ederek gerekli bilgileri sizlere aktarır ve sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir. Fakat üst solunum yolları ile ilgili bir sıkıntı varsa kesinlikle cerrahi müdahale gereklidir. Horlama ameliyatları genellikle burunda bulunan kemiğin düzeltilmesi veya etin alınmasıyla yapılır.

Horlamanın sebepleri genel olarak ya kişiden kaynaklıdır ya da genetik olarak şekil bozuklukları veya üst solunum yollarında ki problemlerden dolayıdır. Öneri ve tavsiyeleri uygulayarak bir sonucu ulaşabilirsiniz. Eğer durum farklı ise bir doktora mutlaka başvurun.

quote önceki yazımızda « makelemiz var.

Admin
Makale Yazarı :
heart 2.024
Yazı kategorisi : Faydalı-Bilgiler
yorum yorum yok


Horlamanın Sebepleri İle Benzer Sohbet Yazıları



Horlamanın Sebepleri yazına yapılan yorumlar

Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?