Çınar Yaprağının Faydaları Nelerdir?
Yazı İçi Başlıklar
Çınar Ağacı Türkiye’nin her bölgesinde yetişebilen uzun ömrü olan gövdesi oldukça kalın ve geniş yaprakları sahip bir bitki türüdür. Bitkinin asıl kullanım alanı mobilya sektörü olmasına karşın son zamanlarda yaprağının oldukça faydalı olduğu ispatlanmış ve şifalı bitkiler arasına girmiştir.
Bitkisel alanda uzmanlaşmış olan Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu çınar yaprağı bitkisinin kireçlenme, romatizma ve depresyon tedavisinde kullanılabileceğini söylemiştir.
Çınar Yaprağının Başlıca Faydaları Nelerdir?
Hücreleri yenileyen bir özelliğe sahiptir bu nedenle yanıklar için birebirdir ve yanık tedavisinde kullanılabilir.
Romatizma ağrıları çekenler kullanabilir. Romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılır.
Belirli yaş üstünde ki insanlarda görülen kireçlenme problemlerini ortadan kaldırır. Kür olarak kullanıldığı zaman faydası çok daha artar.
Dolgun ve hacimli saçlar için bir şifa kaynağıdır. Saç derisini onararak saçlarda ki kepeklenmenin önüne geçer.
Bir cilt hastalığı olan sedef hastalığına çok iyi gelir.
İçerisinde anti-depresan öğeler bulundurur.
Dış ağrılarının hafiflemesini sağlar dış eti tedavisinde kullanılır.
Bayanlarda ki vajinal akıntıların azalmasına veya tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Çınar Ağacı Yaprağını Nereden Bulabilirim?
Çevrede bulunan aktarlardan temin edebileceğiniz gibi internet üzerinde bulabilir ve eğer bitkiler hakkında biraz da olsa bilgi sahibiyseniz kendiniz de bu bitkiyi toplayabilirsiniz.
Her Türlü Çınar Ağacı Yaprağı Olur mu?
Birbirinden farklı çeşitleri bulunmakta ve sizlerin kullanacağı çınar yaprağının geniş olmasına ve girintili çıkıntılı olmasına dikkat edin. Düz olan yaprakları toplamayın. Bizzat ağacın dalından yaprakları kopartın yere düşmüş halde bulunan yapraklar tehlikeli olabilir. Üzerinde bakteriler veya mantarlar üremiş olabilir.
Çınar Yaprağının Kullanımı ve Hazırlanışı
- Aktardan veya kendiniz bulduğunuz yaprakları kuru bir bezin üzerine yerleştirin ortalama olarak 10 veya 15 gün bekleyin. Sakın bir poşetin üzerine veya içine sermeyin çünkü poşet yaprakların nemlenmesine sebep olacağı için bakterilerin ve mantarların üremesine zemin hazırlar.
- Hazır hale gelmiş yaprakları alarak soğuk suda güzelce yıkayın. Toplamda 2 adet yaprağın hazırlama işi için yeterli olacağını düşünüyoruz.
- Yıkama işleminden sonra yaprakları ezerek küçük parçalara ayırın.
- Büyük bir fincana su katın ve bu suyun kaynamasını bekleyin.
- Kaynadıktan sonra çınar yapraklarını içine atın. Yaprakları attıktan sonra ocağın altını kısın ve 1 dakika bekleyin. Bu süre çınar yaprağının demlenmesi için yeterli olacaktır.
- Demlenme işlemi bittikten sonra süzme işlemine geçin ve suyun soğumasını bekleyin.
- Akşamları yemeklerden önce bir bardak ve yatmadan önce bir bardak şeklinde rahatlıkla tüketebilirsiniz. 2’den fazla kullanmamaya özen gösterin.
- Arka arkaya lütfen bu çayı tüketmeyin. İki çay tüketimi arasın da muhakkak 3 veya 4 saatlik bir sürenin geçtiğinden emin olun. Önemli bir nokta ise; İçeceğiniz her çayı yeniden hazırlayın. Büyük bir sürahiye yapıp oradan içeyim şeklinde düşünmeyin.
- Bu alışkanlığı bir ay boyunca tekrarlayın.
- Yüksek bir oranla ağrılarınızın ve kireçlenmelerinizin ortadan kalktığını fark edeceksiniz.
- Kireçlenme durumu ilerlemiş hastalarda çınar yaprağını kullandıktan sonra ciddi ağrılar ortaya çıkabilir. Bu doğal bir durumdur. Birkaç gün ara verip tekrar çayı içmeye devam edin.