Çiğdem Otunun Faydaları Nelerdir?



cigdem faydalari

Genellikle nemli bölgelerde ki topraklarda yetişir. Çiçeklerinin rengi pembe olmasa da bazen mor renge kayabilir. Zehirli bir bitki olma özelliği gösteren çiğdem otu 10 veya 30 santimetre arasında bir yükseklik gösterir. Bu özelliklerinin yanında otsu bir bitki olup yapraklarının şekli şeride benzer.

Zambakgiller ailesine ait olup Latince ismi Col chicum Autumnale olarak geçer. Çiçek açma mevsimi genellikle ağustos ve ekim aylarıdır. Çok fazla türü bulunur ve her türün kendine has çiçek rengi bulunur. Bilinen diğer isimleri ise itboğan, Marea, Zehirli çiğdem ve Mahmure çiçeğidir.

Çiğdem Nerelerde Yetişir?

Nemli bölgeler de çokça bulunan çiğdem bitkisi fazla miktarda suya ihtiyaç duyduğu gibi güneşten de çok fazla hoşlanmaz gölgelik alanlar da daha verimli eğilim gösterir ve bahçeler de süs bitkisi olarak kullanılır. Çok fazla güneş alan ve yeteri miktarda su almayan bir bölgede çiğdem çiçeğini yetiştirme olanağınız çok azdır. 

Çiğdem Bitkisi Nelere İyi Gelir? 

  • Bilinen en önemli özelliği kabızlık sorununu ortadan kaldırır ve idrar söktürür.
  • Gut rahatsızlığından kaynaklı ağrıların azalmasın da önemli rol oynar.
  • Doğal ağrı kesici bir yapıya sahiptir.
  • Romatizmâl hastalıklar için kullanılabilir.
  • Zehirli olduğundan dolayı bilinçsiz şekilde kesinlikle kullanılmamalıdır.

Çiğdem Çayı Nasıl Hazırlanır?

Çiğdem çayını hazırlamak biraz yorucu bir iştir içerisine ek olarak birden fazla bitki eklemeniz gerekiyor. Çiğdem çayı tarifini sizlerle paylaşalım. Öncelikle nane, Defne, Biberiye, Bal ve çiğdem başlıca bitkilerimiz. Çiğdem çiçeklerini ilk önce güneş yardımıyla kurutuyoruz.

Daha sonra iki tutam nane, Yarım tutan defne, Yarım tutan biberiye ve iki tutam çiğdemi sıcak suda kaynatın. Tadından hoşlanmayabilirsiniz içerisine bal katarak tadını değiştirebilir içimini kolay bir hale getirebilirsiniz.

Çiğdemin Yan Etkileri Zararları Nelerdir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi zehirli olmasından dolayı kullanımına çok dikkat etmelisiniz. Yan etkileri arasında kusma, Kanlı ishal ve karın ağrısı şeklinde kendini gösterir. Çok fazla miktarda kullanımı ise hayati risk oluşturur.

Kulaktan dolma bilgilerle değil doktor tavsiyesi ile kullanınız.

quote önceki yazımızda « makelemiz var.



Çiğdem Otunun Faydaları Nelerdir? İle Benzer Sohbet Yazıları



Çiğdem Otunun Faydaları Nelerdir? yazına yapılan yorumlar

Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?